Jacent Penumbra

Jacent Penumbra

domingo, 9 de octubre de 2022

RESUM: PROCESSÓ CÍVICA 9 d´OCTUBRE 2022

 Les tres Confraries descendents de la Minerva: Davallament de la Creu, Sant Sepulcre  i  la Soledat han participat junt amb altres associacions de Carcaixent en la Processó Cívica programada per l´Ajuntament per a la commemoració del dia de la Comunitat Valenciana, 9 d´octubre 2022.



Esta processó que ha arrancat des de el mateix Ajuntament i ha finalitzat en la Plaça d´Espanya davant de l´escultura del rei Jaume I, era encapçalada pel Grup De Balls Populars Les Folies i la Colla de Dolçainers i Tabaleters La Murga de les Barraques seguida per diversos grups representants d´associacions carcaixentines. Tancava la comitiva la Corporació Municipal.
A l´arrivar a la Plaça Espanya ha tingut lloc una ofrena floral a l´estatua del rei Jaume I per part de totes les institucions participants. Este acte ha estat conduït pel Regidor de Cultura i Falles En Pasqual Pastor Martínez.

L´acte s´ha tancat amb unes paraules de l´alcalde En Paco Salom recordant que esta festivitat conmemora la conquista de València, l´any 1238 per les tropes del rei Jaume I, amb el trasfondo de celebrar una data simbòlica com es la creació del Regne de València i la exaltació de l´identitat col.lectiva del valencians. 
Per a finalit-zar es disparaven 21 salves i escoltàvem l´Himne de la Comunitat.

No hay comentarios :

Publicar un comentario