Jacent Penumbra

Jacent Penumbra

lunes, 16 de octubre de 2023

RESUM FESTES PATRONALS (II): TRASLLAT I DESCOBERTA DE LA MARE DE DÉU (15 d. octubre 2023)

Ahir diumenge 15 d'octubre es va celebrar una Eucaristia en la Parròquia de l'Assumpció en ocasió del Trasllat de la Mare de Déu des de la seua capella fins a l' Altar Major i a continuació va tindre lloc el tradicional acte de la Descoberta. Families, particulars, entitats i associacions i de Carcaixent entre les quals figurava la nostra confraria varen depositar flors als peus de la Mare de Déu per a rendir-li homenatge.



















Un any més us donem les gràcies per acompanyar-nos¡¡

domingo, 9 de octubre de 2022

RESUM: PROCESSÓ CÍVICA 9 d´OCTUBRE 2022

 Les tres Confraries descendents de la Minerva: Davallament de la Creu, Sant Sepulcre  i  la Soledat han participat junt amb altres associacions de Carcaixent en la Processó Cívica programada per l´Ajuntament per a la commemoració del dia de la Comunitat Valenciana, 9 d´octubre 2022.



Esta processó que ha arrancat des de el mateix Ajuntament i ha finalitzat en la Plaça d´Espanya davant de l´escultura del rei Jaume I, era encapçalada pel Grup De Balls Populars Les Folies i la Colla de Dolçainers i Tabaleters La Murga de les Barraques seguida per diversos grups representants d´associacions carcaixentines. Tancava la comitiva la Corporació Municipal.
A l´arrivar a la Plaça Espanya ha tingut lloc una ofrena floral a l´estatua del rei Jaume I per part de totes les institucions participants. Este acte ha estat conduït pel Regidor de Cultura i Falles En Pasqual Pastor Martínez.

L´acte s´ha tancat amb unes paraules de l´alcalde En Paco Salom recordant que esta festivitat conmemora la conquista de València, l´any 1238 per les tropes del rei Jaume I, amb el trasfondo de celebrar una data simbòlica com es la creació del Regne de València i la exaltació de l´identitat col.lectiva del valencians. 
Per a finalit-zar es disparaven 21 salves i escoltàvem l´Himne de la Comunitat.

No hay comentarios :

Publicar un comentario